Hoe ik mijn doel bereikte in één jaar

Gisteren was het 1 juli. De datum waarop ik vorig jaar startte met CORAZ COACHING.

Normaal gesproken een moment van reflectie, van terug kijken. En dat is precies wat ik niet doe. Want ongetwijfeld roept het de vraag op: Hoe ver ben ik al? Wat heb ik al bereikt? En daarna: hoeveel moet ik nog om mijn doel te bereiken? Kijk ik dan ook niet vooruit? Ja, dat doe ik wel maar niet om te kijken wat ik nog moet. Ik heb vorig jaar een doel gesteld en een stip op de horizon gezet. Om maar eens in kantoorjeukjargon te praten. Die stip staat er, dat weet ik. En dat doet me denken aan een verhaal over doelgericht zijn dat ik ooit ergens hoorde:

Een sterke westerling besluit in het Himalaya-gebergte samen met een groepje monniken een berg te beklimmen. Hoewel de man jonger was dan meeste van de monniken, was hij de enige die het tijdens de klim zwaar had. Voorbij de helft van de klim kon hij niet meer en gaf op terwijl de monniken moeiteloos door klommen naar de top. Wat was er gebeurd? De man was zo gefocust op zijn doel, het bereiken van de top dat hij alleen maar de nog af te leggen weg zag. Hij kon daardoor niet genieten van de beklimming en raakte de lust en de kracht om door te gaan kwijt. Ook de monniken richtten hun aandacht op de top, maar alleen om te zorgen dat ze op koers bleven. Het bereiken van de top was niet hun belangrijkste doel. Ze wisten door naar de top te kijken dat ze in de juiste richting liepen en dat gaf hun ruimte om zich te concentreren en van elke stap te genieten.

En precies dat is wat ik na een jaar zelfstandigheid doe. Genieten van de reis, iedere stap die is gezet is er één. Af en toe kijk ik omhoog naar de top en weet ik dat ik op koers ben. En daarmee heb ik mijn doel van dit eerste jaar bereikt. Zoals bij een verjaardag hoort wens ik mezelf onderweg; Nog vele jaren! En goede reis.

En jij? Ben jij nog op koers? Kun je de top nog zien? Of zie je alleen de lange weg die je nog te gaan hebt? Heb je wellicht een gids nodig die je weer op het pad helpt en laat genieten van al het moois tijdens de reis? En je daarmee de top laat bereiken? Neem gerust contact met me op, ik gids je graag. 06-48213178

Luister jij al naar je hart? Naar je diepste verlangen? Als je dit wilt leren; lees dan meer van Oscar of neem vrijblijvend contact op voor een coachgesprek. Want leven vanuit je hart maakt dat je elke dag bewust kiest voor de dingen die je wel of juist niet doet.