Referenties

Ik kwam binnen als een man met een laag zelfbeeld en lichamelijke klachten door stress.

Door de sessies die ik bij Coraz heb gevolgd, kreeg ik steeds meer inzichten. Vooral de rollenspellen hebben mij hier enorm bij geholpen. Ik heb weer meer zelfvertrouwen, kan weer beter hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en ben vrijwel geheel van de lichamelijke stress klachten af.

Dank voor alle inzichten en je talisman ‘Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen’.

Anoniem (M) 45 jaar

Ondernemer

Oscar is een hele fijne coach die erg meegaand is. Oscar weet heel goed welke methodes er bij jou passen en wat helpt om de doelen te behalen die je hebt opgesteld.
Wat ik zo prettig vind aan Oscar is dat hij meteen doorheeft wanneer het je raakt. Hij kan zich inleven en je begeleiden om een betere versie van jezelf naar boven te halen.
Je wordt weer één met jezelf en het zelfvertrouwen wat je daardoor krijgt is enorm fijn!

Manon (V) 29 jaar

Oscar is betrokken, en misschien nog wel het belangrijkste heeft levenservaring dit proef je door alles heen. Oscar luistert ontzettend goed en weet op de juiste momenten prangende vragen te stellen.

Anoniem (V) 33 jaar

Oscar heeft een manier van doen waarbij ik mij snel op mijn gemak voelde. De sessies waren een heel veilige plek waar ik zonder oordeel en druk kon praten, en waar ik door middel van gespitste vragen en opmerkingen geprikkeld werd om tot nieuwe inzichten te komen. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf, mijn gedachten en gedrag, en ik sta nu een stuk positiever in het leven. De kennis en technieken die ik heb geleerd zullen mij de rest van mijn leven helpen.

Koen (M) 29 jaar

software developer

Binnen de sessies die ik heb gehad bij Oscar heb ik veel geleerd. Vooral over mezelf en de redenen waardoor ik op bepaalde manieren gehandeld heb. Samen hebben we gekeken hoe ik dat anders zou willen en kunnen doen. Hier heb ik een paar handige en makkelijke tips en trics voor gekregen. 

Maaike (V) 26 jaar

zorgmedewerker , gehandicaptenzorg

Naar mate de sessies heb ik veel ontzettend veel over mijzelf geleerd en dat bepaalde gebeurtenissen in het verleden mij gemaakt hebben tot dat persoon die ik ben. Ook geleerd dat ik dit mag afsluiten en niet altijd hoeft te vechten en dingen mag loslaten. Waarom ik op bepaalde dingen op een bepaalde manier reageer/handel. Ik heb geleerd om een manier te vinden om op een goede manier te handelen/reageren zodat het voor mezelf prettig is maar ook voor mijn medemens, Maar vooral voor mijzelf het leven zo gemakkelijk te maken.

Anoniem (V) 37 jaar

zorgmedewerker , gehandicaptenzorg

Oscar is een zeer betrokken en kundige coach. Door vanuit het gevoel, het hart, te werken weet hij precies te duiden waar moeilijkheden vandaan komen. Hij geeft inzicht, rationaliteit en rust. Vervolgens laat hij door het hernieuwde inzicht de tools zien om vooruit te komen op je pad. Uiteindelijk doe je het zelf, maar Oscar is daarbij van grote steun. Als een baken. Je voelt je bij hem vertrouwd en begrepen.

Anoniem (V)

Ik heb het traject als zeer prettig ervaren en had het gevoel tijdens het gehele coachingstraject dat het Oscar 100% te doen is om jou. Hij deed er alles aan om mij mijn doelen te laten behalen en als een beter persoon uit het traject te stappen.

Anoniem (M)

Prima coachingstraject gehad. Het is fijn om met iemand te kunnen communiceren met levenservaring, die hierdoor het vermogen heeft om zich in te kunnen leven in een situatie.

Ondanks dat ik privé door een zware tijd ging, heb ik aan de coachvraag die ik had goed kunnen werken, doordat Oscar ook een luisterend oor biedt en in mijn geval ook in zag dat werk en privé bij mij even belangrijk zijn.

Anoniem (M)

Oscar heeft veel inlevingsgevoel en wist al snel tot de oorsprong van mijn gedragspatronen te komen. Mede door het geven van een veilige omgeving, het aanbieden van diverse technieken en methodes, kon ik mijzelf openstellen en heeft hij mij de moed gegeven om mijn kwetsbaarheid te tonen en kritisch naar mijzelf te kijken. Het coach traject heeft mij meer naar mijzelf gebracht.

Anoniem (V)

Door jouw vertrouwen en de veiligheid die je geboden heb, kon ik open zijn en de wil hebben om het proces aan te gaan. In het begin vond ik het maar niets, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb veel over mezelf geleerd en die handvatten neem ik mee zodat het goed blijft gaan.

Anoniem (V)

Oscar wist zeer snel mij mijn eigen pijnpunt te laten onrafelen. Oorzaak lag in een voor mij niet te verwachten hoek. Ben nog niet waar ik wezen wil met oplossen van het probleem. Maar Oscar heeft me handvatten gegeven die me helpen langzaam mezelf te accepteren. Bedankt!
Anoniem (M)

Op het zorgbanencafe was Oscar aanwezig om met mensen coachgesprekken te houden. Vooral luisteren, verhelderen, vragen en helpen vormen van richting. Ze stonden in de rij. Bedankt Oscar 

Jamal Ezhar

DGA , DIRECT Zorgpersoneel

Ik heb Oscar ervaren als een bijzonder persoon die zijn vak goed verstaat. Oscar kon moeilijke situaties op mijn werk heel goed nabootsen waardoor ik geconfronteerd werd met mijn gevoel van tekort te schieten. Hierna ging Oscar met effectieve oefeningen verder om dit gevoel om te buigen naar vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van.

Bert

Manager

Ik heb Oscar tijdens ons gezamenlijk project bij de Werkestafette van Stichting Werken voor Elkaar leren kennen als een gedreven en betrokken professional. Hij draagt precies datgene uit waar hij met Coraz Coaching zegt voor te staan: hij stimuleert en daagt je uit om naar je hart te gaan en vanuit daar beslissingen te nemen. Dat doet hij met heel veel warmte en respect, zodat je je veilig voelt om jezelf te zijn omdat je in vertrouwde handen bent.
Anoniem (v)

Coaching was voor mij iets waar ik eerst naar keek als “dit heb ik toch niet nodig”. Maar ik kwam er snel achter hoe fijn het is als iemand echt naar je luistert. Dit kan Oscar erg goed en hierdoor kan hij “door de regels heen kijken” en pijnpunten benoemen en behandelen. Ik ben door de coaching van Oscar een stuk rustiger in mijn denken geworden en meer vanuit mijn gevoel gaan praten. Hierdoor heb ik minder stress en mijn grip op vervelende situaties is verbeterd. Bij Oscar voelde ik me erg op me gemak en kon ik mij volledig openstellen.

Wat ik heb geleerd is: “Je kan een ander niet veranderen, alleen jezelf”

Anoniem (m)

Ben echt blij met de hulp van Oscar. De oefening heeft de kern van mijn onbewuste gedachten geraakt. Nu dat ik beter weet waar het probleem ligt, krijg ik meer grip op mijn denkpatroon. Het is nog een lange weg te gaan maar ik heb nu meer vertrouwen dat ik stap voor stap beter kan worden, een weg kan vinden die bij mij past
anoniem (m)

deelnemer, Netwerkcafé

Hartelijk bedankt Oscar Plomp, namens Netwerkcafé Rotterdam en alle workshop-deelnemers. Er zijn flinke stappen gemaakt in het ombuigen van belemmeringen en er is meer helderheid gecreëerd in ieders waarde op de arbeidsmarkt.

Netwerkcafé Rotterdam (Stichting Werken Voor Elkaar)

Ik ben bij Oscar terecht gekomen om mijn werkelijke verlangen en passie te vinden.

Hij heeft mij uitstekend geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn talenten, zwaktes en het leren loslaten van een aantal van mijn vastgeroeste kernwaarden die mij in het dagelijks leven vaak belemmeren. Ook heb ik door de coaching meer helderheid over mijn diepere talenten gekregen.

Oscar is een prettige gesprekspartner en bereid om buiten het ‘vaste’ traject een steun te zijn en waardevolle feedback te geven. Hij heeft duidelijk het beste met je voor.

Ik heb de face-to-face contacten als zeer prettig, vertrouwd, ondersteunend en doelmatig gevonden.

Ik ben nog steeds niet voor de volle 100% achter mijn grootste verlangen maar ik zit niet langer meer vast in mijn hoofd en ben met de hulp van Oscar door een aantal sessies in staat om verder te gaan met mijn ontdekkingsreis.

anoniem (m)

Door deze sessie kwam ik op paden en denkrichtingen waar ik zelf nog niet geweest was. Super om zo even naar mezelf te mogen en kunnen kijken. En nu weer verder…
Cindy

Onlangs voor het eerst een coachsessie ondergaan bij CORAZ. Dat was voor mij best een ding. Oscar kon echter met veel respect op dingen wijzen die je al weet maar niet wilt weten welke blokkades opwerpen om te ondernemen. Door deze sessie aan te gaan heb ik het idee dat ik weer op de juiste route zit in plaats van de afslag die nergens toe leidt.
anoniem (v)

Oscar is open en duidelijk..Het voelde vriendelijk en vertrouwd. Al zo snel resultaat in één sessie.
Richard

projectmanager

Oscar is een goede luisteraar en prettige gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern van de zaak.
Anoniem (m)

accountmanager

Geweldig! In één sessie heb ik al veel meer inzicht gekregen, Weet ik waar ik sta en waar ik naar toe wil..
Gerlinde

acupuncturist, scenartherapeut

Eindelijk iemand die me wél weet te ontcijferen en tot “de knoop” komt. Fijn om eens echt mezelf te zien.
Marjolein

Jeugdzorgwerker

Na enige aarzeling heb ik de website van CORAZ gelezen en deze maakte mij enthousiast om (met toch wat vrees) me aan te melden voor een intake. De vrees was met name gericht op het toegeven dat ik mijn heden en toekomst niet meer op een rijtje had en daar hulp bij wilde zoeken omdat ik er zelf niet meer uit kwam. Tijdens het telefoongesprek en de intake werd ik vakkundig en zonder oordeel gehoord. De sessies die hierop volgden bestonden uit gesprekken, oefeningen en reflecties en deze hebben mij een nieuwe kijk op het leven gegeven. Het heeft mij een andere, positievere en pro – actievere levenshouding gegeven. Hierdoor ben ik langzaam aan bewuster mijn leven gaan bezien. Ik heb me erg prettig gevoeld tijdens de coaching ondanks de soms lastige onderwerpen. De toegepaste werkvormen in de coaching gaven mij inzicht in wie ik ben en wat ik zou willen. Door de oefeningen werd ik letterlijk “uit mijn hoofd gehaald” en ben ik meer naar mijn gevoel gaan luisteren. Hierdoor kwam veel los waar ik mee aan de slag ben gegaan.
anoniem (m)

werkvoorbereider, Facilicom Group

Oscar weet naar voren te halen wat je diepste verlangens zijn en kan deze doortrekken in je alledaagse bestaan, bv je werk of privé. Op deze manier kreeg ik inzicht in mijn eigen patronen en kon ook doorzien hoe ik deze kan veranderen. Mij heeft de coaching naast inzichten ook ruimte en vrijheid gebracht. Ik laat weer voorop staan wat ik voel en handel hier naar. Ik ben weer mijzelf in elke rol welke ik vervul. Juist het doen vanuit mijn gevoel zorgt ervoor dat ik weer echt overkom.
Werner

Coördinator IOP, SEIN

Wij hebben de team coaching door Oscar als zeer positief ervaren. De toegepaste werkvormen en methodieken hebben een aantal onderhuidse pijnpunten naar boven gehaald. Dit was mogelijk omdat iedereen zich door de manier van coachen veilig voelde. Er is nu een planning gemaakt om hetgeen zichtbaar en bespreekbaar is geworden aan te pakken. Oscar kan kort en snel communiceren en is als coach goed bereikbaar. Hij besteedt tijd aan zowel het voor- als aan het na traject waardoor er tijdens de teamdag gewerkt kan worden aan hetgeen waar je mee bezig wilt zijn. Oscar vraagt naar grenzen van wat hij mag inzetten. Dit geeft het veilige gevoel bij de deelnemers. Daarnaast staat hij open voor de feedback (in het nagesprek) die hij krijgt.
Charles

Coördinator IOP, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Ik heb Oscar nooit zelf als coach gehad, maar heb hem zien acteren in die hoedanigheid. Opmerkelijke gave van Oscar is om de belevingswereld van de coachee scherp te kunnen doorgronden en op professionele wijze de coachee uit zijn of haar eigen doolhof te leiden naar resultaten. De manier waarop Oscar dit doet is zeer authentiek en gevoelig. Hij schroomt niet, en dat is een grote kwaliteit, om zijn intuïtie optimaal in te zetten om de coachee versneld naar resultaten te begeleiden. De overige feedback die ik kreeg over Oscar zijn coaching stijl zijn lovend, en werden samengevat als: Hartverwarmend en zeer effectief.”
JanBart

Global HR Manager, Lonzagroep

Met Oscar in gesprek gaan voelt als een warm bad. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en durfde mijn diepste emoties te uiten, het ging eigenlijk vanzelf. Hij is open, eerlijk, kan vooral heel goed luisteren, tussen de regels lezen, de juiste vragen stellen, waardoor hij al vrij snel tot de kern wist te komen. Ik denk met warmte terug aan dat eerste gesprek. Bedankt Oscar!
Anoniem

directiesecretaresse

Neem vrijblijvend contact op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.