Individuele coaching

Weet jij wat je wilt?

Individuele coaching

Ooit kwam je vers afgestudeerd en vol ambitie op de arbeidsmarkt. Als je nu de balans opmaakt, weet je niet goed meer wat je eigenlijk verder nog wilt. Je staat op een kruispunt in je leven.
Je bent bang om je droom uit te voeren. Daardoor deins je terug en raak je je passie kwijt. Je leeft vanuit je hoofd in plaats vanuit je hart. In het ergste geval verstar je en voel je je machteloos nog iets te kunnen veranderen.

Mijn missie is om mensen te raken in hun hart, zodat ze gepassioneerd en autonoom hun werk kunnen doen. Ik daag je uit om je bevlogenheid te (her)ontdekken en van daaruit te doen waar je goed in bent en blij van wordt.

Neem een moment en vraag jezelf eens af:

  • Leef en werk ik met passie?
  • Is dat wat ik doe ook echt dat wat ik wil?
  • Is mijn carrière verlopen zoals ik hem ooit zelf bedacht heb?
  • Heb ik alle keuzes met volle overtuiging zelf gemaakt?
  • Wil ik meer uit het leven halen dan ik nu doe?
  • Hoe lang twijfel ik al of ik de volgende stap zal zetten?
  • Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Werkwijze

Coachen is voor mij: jou ondersteunen het antwoord in jezelf te vinden. Twijfelen hoort bij het leven. Echter wanneer twijfel leidt tot handelingsverlegenheid en niet meer in actie komen, is het fijn om externe hulp in te schakelen. Ieder mens weet intrinsiek wat goed en slecht is. Diep van binnen weet je het antwoord op al je vragen. Als coach leer ik mensen te luisteren naar zichzelf.

Intake

Ieder traject begint met een intakegesprek zodat we kunnen zien of we een klik hebben en of er wederzijds vertrouwen is om samen verder te gaan. In de intake bepalen we samen jouw voorlopige coachvraag en hoe we jouw traject zullen inrichten. Als hier overeenstemming over is, stellen we een coachcontract op.

Coachsessies: van overzicht naar inzicht naar uitzicht

Coachen is voor mij: jou ondersteunen het antwoord in jezelf te vinden. Twijfelen hoort bij het leven. Echter wanneer twijfel leidt tot handelingsverlegenheid en niet meer in actie komen, is het fijn om externe hulp in te schakelen.. Als coach leer ik mensen te luisteren naar zichzelf.

Het is mijn stellige overtuiging dat ontwikkeling een proces is dat bewust gemaakt kan worden. Door de juiste vragen te stellen als coach, ben jij in staat je eigen ontwikkelproces te activeren.

Dit proces kan best intensief zijn, omdat ik je uitdaag om na te denken over jezelf en het pad dat je wilt lopen. Ik gebruik daarvoor eenvoudige en toegankelijke ervaringsoefeningen die direct effect hebben. Deze oefeningen richten zich op aandacht. Het gezegde luidt niet voor niets: “Alles wat je aandacht geeft groeit”. Het gaat erom dat je ‘bij je hart kunt komen’. Door te ervaren ontstaat inzicht op een (dieper) gevoelsniveau. Vanuit die ervaring ontstaat als vanzelf de wens tot actie.

Door het inzicht dat je krijgt, ontstaat ook overzicht en kun je jouw koers bepalen en daarmee je uitzicht. Waar wil je heen? Hoe ga je dat doen? Om ervoor te zorgen dat je met je nieuwe inzichten stappen kunt zetten, krijg je soms ook ‘huiswerk’ mee.

Evaluatie

We sluiten de coaching af met een evaluatie van het coachingstraject. Heeft het opgeleverd wat je wilde? Wat wil je nog bereiken en hoe wil je daar verder aan werken?

Effect

Na de individuele coaching neem je weer regie over je eigen leven (ook wel persoonlijk leiderschap genoemd) en ben je beter in staat keuzes te maken die vanuit je hart komen. Daardoor ervaar je meer zelfvertrouwen en heb je meer rust. Je kunt weer bevlogen aan het werk. En mensen die bevlogen zijn hebben een grotere werktevredenheid en zijn gelukkiger dan mensen die dat niet hebben.