Mijn achtergrond

Wat mij drijft?

Mijn persoonlijke drijfveer is: “Ik wil mensen ondersteunen om keuzes te maken vanuit hun hart”. Autonomie en passie (werken vanuit je hart) zijn voor mij twee belangrijke waarden.

De pay-off van CORAZ COACHING “hart – grondig” staat voor hoe ik werk; letterlijk handelen uit de grond van je hart, maar ook grondig aanpakken en vooral doen.

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om reflecteren en luisteren naar je hart. Mijn kwaliteiten zijn dat ik nieuwsgierig en creatief ben. Ik ben in staat goed te luisteren en mij in te leven in de ander. Ik vraag door tot het probleem achter het probleem duidelijk wordt en onbesproken gedragspatronen op tafel komen. Ik leg gemakkelijk contact en durf me daarin kwetsbaar op te stellen. Daarnaast ben ik direct, maar respectvol.

Ik wil mensen begeleiden bij de ontdekking wie ze zijn en waar ze voor staan. Dat doe ik  door hen te raken, waardoor hun hart sneller gaat kloppen en ze bevlogenheid krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Mijn passies naast werken zijn: koken, acteren, verhalen vertellen en leren.

Sinds 2016 ben ik vrijwillig community coach voor MyCoach.

Over mij

Ik ben Oscar Plomp, heb een lieve vriendin, een zoon (1995) en twee bonusdochters (1994 en 1998).

Na mijn middelbare school ben ik door vakantiewerk in de horeca verzeild geraakt. Ik verdiende daar zo goed dat ik mijn HAVO niet heb afgemaakt en fulltime ben gaan werken. Bijna tien jaar ben ik horecaondernemer geweest in het centrum van Zaandam. Na de reconstructie van het centrum in 1994 lukte het niet meer om voldoende omzet te behalen en hebben we de emotionele keuze gemaakt om de zaak te sluiten.

Ik ben daarna op zoek gegaan naar mijn werkelijke passie. Wat zou ik ook alweer gaan doen als de horeca niet op mijn pad was gekomen? Een flinke burn-out als gevolg van het onvoldoende verwerken van de beëindiging van mijn bedrijf lag hieraan ten grondslag.

Na een omscholing (HBO orthopedagogiek) ben ik gaan werken in de jeugdzorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. In eerste instantie in behandelgroepen met de jongeren en na zes jaar heb ik de overstap gemaakt naar HR als Opleidingsadviseur.

Coachen en begeleiden is altijd mijn tweede natuur geweest. Eerst intuïtief, in mijn rol als horecaondernemer waarbij ik mijn medewerkers ondersteunde in een constante verbetering van klanttevredenheid en hun persoonlijke ontwikkeling. Later meer professioneel in de jeugdzorg met behulp van o.a. motiverende gespreksvoering en competentiegericht werken, waarbij het doel was om bij jongeren inadequate gedragspatronen te doorbreken. Daar heb ik ook geleerd om systemisch te werken in mijn rol als oudertrainer. En weer later als coach on the job waarbij ik de zorgprofessionals coachte in de uitvoering van hun zware werk. Hierbij maakte ik gebruik van onder andere oplossingsgericht coachen, het teameffectiviteitsmodel en wederom systemisch werken.

In mijn huidige praktijk werk ik vooral intuïtief en  maak ik, afhankelijk van de coachvraag, gebruik van elementen uit systemisch werken, NLP, TA, intuïtief coachen en Voice Dialogue,

Omdat het mijn overtuiging is dat je nooit bent uitgeleerd, heb ik in 2015 mijn post HBO HRD adviseur gehaald. Daarna (2017/18) heb ik de opleiding Professioneel Coaching en Leiderschap bij Coachcenter Den Haag gevolgd. Begin 2018 heb ik de training Coachen met Voice Dialogue gedaan bij Judith Budde en Karin Brugman.