Mijn achtergrond

Wat mij drijft?

Autonomie en passie (werken vanuit je hart) zijn voor mij twee belangrijke waarden.

“hart – grondig” staat voor hoe ik werk; letterlijk handelen uit de grond van je hart, maar ook grondig aanpakken en vooral doen.

Ik ben ervaringsdeskundig als het gaat om reflecteren en luisteren naar je hart. Mijn kwaliteiten zijn dat ik nieuwsgierig en creatief ben. Doorvragen tot het probleem achter het probleem duidelijk wordt en onbesproken gedragspatronen op tafel komen vind ik essentieel. Mezelf kwetsbaar opstellen maakt dat het contact makkelijker gaat. Daarnaast ben ik direct, maar respectvol.

Ik wil mensen begeleiden bij de ontdekking wie ze zijn en waar ze voor staan. Dat doe ik  door ze te raken. Daardoor gaat hun hart sneller kloppen en krijgen ze bevlogenheid om zich verder te ontwikkelen.

Over mij

Bijna tien jaar ben ik horecaondernemer geweest in het centrum van Zaandam. Na de reconstructie van het centrum in 1994 lukte het niet meer om voldoende omzet te behalen en hebben we de emotionele keuze gemaakt om de zaak te sluiten.

Ik ben daarna op zoek gegaan naar mijn werkelijke passie. Wat zou ik ook alweer gaan doen als de horeca niet op mijn pad was gekomen? Een flinke burn-out als gevolg van het onvoldoende verwerken van de beëindiging van mijn bedrijf lag hieraan ten grondslag.

Na een omscholing (HBO orthopedagogiek) ben ik gaan werken in de jeugdzorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. In eerste instantie in behandelgroepen met de jongeren en na zes jaar heb ik de overstap gemaakt naar HR als Opleidingsadviseur.

Omdat het mijn overtuiging is dat je nooit bent uitgeleerd, heb ik in 2015 mijn post HBO HRD adviseur gehaald. Daarna (2017/18) heb ik de opleiding Professioneel Coaching en Leiderschap bij Coachcenter Den Haag gevolgd. Begin 2018 heb ik de training Coachen met Voice Dialogue gedaan bij Judith Budde en Karin Brugman. En bij Coachcenter Den Haag trainingen systemisch werken en teamcoaching. In 2020 ben ik gestart met de 3-jarige opleiding professionele communicatie bij Phoenix opleidingen. 

Coachen en begeleiden is altijd mijn tweede natuur geweest. Eerst intuïtief, in mijn rol als horecaondernemer waarbij ik mijn medewerkers ondersteunde in een constante verbetering van klanttevredenheid en hun persoonlijke ontwikkeling. Later meer professioneel in de jeugdzorg met behulp van o.a. motiverende gespreksvoering en competentiegericht werken, waarbij het doel was om bij jongeren inadequate gedragspatronen te doorbreken. Daar heb ik ook geleerd om systemisch te werken in mijn rol als oudertrainer. En weer later als coach on the job waarbij ik de zorgprofessionals coachte in de uitvoering van hun zware werk. Hierbij maakte ik gebruik van onder andere oplossingsgericht coachen, het teameffectiviteitsmodel en wederom systemisch werken.

In mijn huidige praktijk werk ik vooral holistisch en  maak ik, afhankelijk van de coachvraag, gebruik van elementen uit systemisch werken, NLP, TA, systemisch werken, intuïtief coachen en Voice Dialogue,