Ik ben een blije coach

Ien van der Pol schrijft in haar boek Coachen als professie[1]: “Coach worden begint met het besluit om coach te zijn. Het verlangen om coach te worden begint met een diep gevoeld, reeds aanwezig talent dat al in ons zit. Zijn verwijst hier naar identiteit, onze zijnswijze. Wie een groot verlangen heeft om coach te worden, is het al. Dit is een gevoel diep van binnen, dat herkend en erkend wil worden, het talent; wat overigens nog niet wil zeggen dat je alle technieken en vaardigheden van een coach beheerst, dat komt later.” (Van der Pol, 2012, p. 147)

Ik ben enorm geraakt door dit citaat want het gaf eindelijk woorden aan datgene wat ik altijd al heb gevoeld. Het verlangen om coach te worden is namelijk altijd latent in mij aanwezig geweest.

Geregeld kreeg ik uit mijn omgeving positieve feedback over mijn talent en kwaliteiten hierin. Voor mij was het echter altijd een vanzelfsprekendheid om een coachende houding te hebben. Ik kan niet anders. Ik doe het intuïtief. Daarom heeft het wellicht zo lang geduurd voor ik begreep dat ik wat met dat talent en mijn verlangen moet doen.

Precies een jaar geleden ben ik begonnen hier invulling en uiting aan te geven. De stap van werken in loondienst naar zelfstandige was een hele grote maar heb ik met vol vertrouwen gezet. CORAZ COACHING (www.coraz.nl) is ontstaan door uiting te geven aan mijn diepste verlangen om mensen te raken. En nu is dat ook nog eens bekroond met het erkende diploma Professional Coach.

Ik ben een blije coach!!

[1] Van der Pol, I. G. M. (2012). Coachen als professie (3e ed.). Amsterdam, Nederland: Boom Nelissen.

Luister jij al naar je hart? Naar je diepste verlangen? Als je dit wilt leren; lees dan meer van Oscar of neem vrijblijvend contact op voor een coachgesprek. Want leven vanuit je hart maakt dat je elke dag bewust kiest voor de dingen die je wel of juist niet doet.