Mindfull leiding geven aan jezelf

Op Valentijnsdag publiceerde het CBS de resultaten van een onderzoek naar burn out.

Een vijfde van de vrouwen tussen de 25 en 35 jaar voelt zich psychisch uitgeput door hun werk. (bron NU.nl)

Alleenstaanden en fulltimers kampen vaker met burn-outverschijnselen dan anderen, becijfert CBS (bron De Volkskrant)

We zijn met elkaar zo resultaatgericht (geworden). Maar resultaat is de som der delen. En die delen die vergeten we over het algemeen.  We focussen direct op het geheel (het resultaat) in plaats van (eerst) op onszelf (één der delen).

1.      Aandacht voor jezelf

2.      Aandacht voor de ander

3.      Aandacht voor het geheel.

De ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo snel dat we deze volgorde omdraaien:

1.      Aandacht voor het geheel (het resultaat dat behaald moet worden)

2.      Aandacht voor de ander (de mensen met wie we het resultaat moeten halen)

3.      (misschien als er nog wat tijd en aandacht over is) aandacht voor jezelf. (wil ik dit echt? Kan ik dit echt? Hoeveel voldoening haal ik hier uit? )

Een citaat uit “Dingen die je alleen kunt zien als je er de tijd voor neemt “ van Haemin Sunim:

“Ons bewustzijn kan geld, macht en prestige willen maar ons onderbewustzijn wil onbaatzuchtige liefde, harmonie, humor, schoonheid, heiligheid, vrede en acceptatie.”

En pas wanneer we merken dat het onderbewuste verlangen niet bevredigd wordt worden we hard geconfronteerd met onszelf. Het enige wat dan nog helpt is luisteren naar het signaal dat je lichaam en je geest je geeft: STOP! Ik kan niet meer. Heb aandacht voor mij!

Dus vraag jezelf morgenochtend eens aandachtig af: Waarom kom ik vandaag mijn bed uit? wat is mijn verlangen vandaag?

In mijn coaching leer ik je om te luisteren naar je onbewuste verlangen. En ik leer je hoe je daardoor effectiever kunt worden in je werk en je leven. De sleutelwoorden daarbij zijn passie en autonomie.

Luister jij al naar je hart? Naar je diepste verlangen? Als je dit wilt leren; lees dan meer van Oscar of neem vrijblijvend contact op voor een coachgesprek. Want leven vanuit je hart maakt dat je elke dag bewust kiest voor de dingen die je wel of juist niet doet.