Twijfel niet, Wees een held

In Parijs zag een man een kind bungelen aan een balkon reling. Hij twijfelde geen moment en klom omhoog om de peuter in veiligheid te brengen. De beelden van zijn reddingsactie gingen viral. ,,Ik deed het omdat het een kind was, ik houd heel erg van kinderen. Ik dacht niet aan het aantal etages, ik dacht niet aan de risico’s,” zei de man tegen de Franse krant Le Parisien.

Soms kan een onnadenkende daad je leven compleet in positieve zin veranderen.

Veel mensen lopen vast doordat ze teveel nadenken. Wat als…………?? Te veel nadenken over de eventuele gevolgen van je handelen kan behoorlijk verlammend werken. Je blijft malen in je hoofd en komt niet tot daden.

Een bekend gezegde luidt:

Een mens lijdt dikwijls ‘t meest
Door ‘t lijden dat hij vreest
Doch dat nooit op komt dagen.
Zo heeft hij meer te dragen
Dan God te dragen geeft.

Wat kun je daar aan doen? In feite heel simpel: oefen met een Held zijn. Doe iedere dag iets zonder na te denken en kijk wat er gebeurt. Kom uit je comfort zone en experimenteer. En als het toch te eng wordt? Keer om en probeer wat anders. (zie mijn vorige blog)

Omdat mijn motto is: “niet twijfelen maar doen” maar ook “practice what you preach” heb ik gisteren zonder na te denken ja gezegd op de vraag of ik vandaag (last minute) een workshop wilde verzorgen voor Netwerkcafe Zaanstad. Voor mij was het een geweldige ervaring waarbij ik over mezelf heb geleerd dat ik snel kan schakelen en handelen en waarbij ik mezelf voor een grote groep mensen heb mogen profileren.

En jij? Heb jij ook wel eens iets zonder na te denken gedaan waar je nu nog de vruchten van plukt?

Luister jij al naar je hart? Naar je diepste verlangen? Als je dit wilt leren; lees dan meer van Oscar of neem vrijblijvend contact op voor een coachgesprek. Want leven vanuit je hart maakt dat je elke dag bewust kiest voor de dingen die je wel of juist niet doet.